måndag 29 juli 2013

Mot Göteborg, mot tre poäng, (e)mot Aftonbladet...

Efter det dåliga resultatet mot Örgryte hemma, fick Gregg lämna tränarposten till förmån för Thomas Dennerby. Nu är det återigen dags att mäta våra krafter mot göteborgslaget, och jag har stora förväntningar på det grönvita laget som kl. 19.20 äntrar Gamla Ullevis gräsmatta (hoppas inte att den är för dålig efter gårdagens match mellan IFK och Helsingborg). Skillnaden mot förra matchen är att vi har en ny tränare, och att detta förhoppningsvis kommer att leda till en liten nytändning hos spelarna. Spelmässigt lär vi inte se några större skillnader, även om det har vässats på en hel del detaljer under de två senaste träningarna. Bland annat säger ju Carlos Banda i intervjun att laget ska komma till avslut lite tidigare samt spela ut bollen mot kanterna. Dessa detaljer ska, om allt går väl, leda oss mot tre poäng.

Med anledning av skador stannar Monday, Rynell och Haddad hemma, så jag misstänker att Luke kommer att bli vårt förstaval som anfallare. Om det blir Sundin eller någon annan (kanske att Castro ligger närmare än Adelstam), är svårt att sia om. Det lutar åt Sundin, om det nu visar sig att hans ljumskar håller. På mittfältet är jag lite nyfiken huruvida Tranberg kliver in på en av de centrala mittfältsplatserna, och vem han i så fall får bredvid sig. Robin har ett vasst skott, och det är viktigt att vi har en spelare som kan hota motståndarna en bit utifrån. Detta leder ofrånkomligt till att motståndarna kliver upp ett stycke, vilket i sin tur gör att vi får större ytor att sticka in bollen till våra snabba anfallare. Krångligt?! Inte alls! Svårt att utföra?! Inte särskilt! Att Dennerby har talat sig varm för Kennedy som yttermittfältare, "han får friheten att komma in centralt", utmynnar nog i en startplacering till höger för vår fixstjärna. Till vänster, om Dennerby anser att han har fått tillräckligt med träningsminuter i kroppen, hamnar nog CC. Lallet är givetvis med och konkurrerar om en plats till vänster.

I backlinjen lär vi nog inte se några större förändringar jämfört med hemmamatchen senast. Det jag skulle vilja se är att Timisela löper ännu mer på sin högerkant, för att fylla ut det tomrum som Kennedy lämnar efter sig när han kliver in centralt. Timisela ska även vara beredskapsvillig för överlapp om mr. K. väljer att sätta in stöten från högerkanten. Jag har inte riktigt sett de löpningarna hos vår nyanlände holländare, så jag vill se ett mer konditions- och löpstarkt spel från hans sida. Därtill är det viktigt att en av våra centrala mittfältare hjälper Timisela i försvarsspelet, eftersom Örgryte säkert är medvetet om att Hammarby är sårbart på sin högerkant, och kommer att försöka sätta in stöten just där. Vi får hoppas att Kennedy vid de flesta fallen hinner ge högerkanten stöd i försvarsspelet. När spelet är uppstyrt, är det inget problem med att täppa till högerkanten, utan problemen kan hopa sig vid snabba omställningar. Av vikt är att backlinjen är konstruktiv och hittar vägvinnande uppspel, och inte låter sig stressas av en eller max två stressande rödblåa spelare. Eftersom vi kommer att ha bollen under majoriteten av speltiden, är backlinjen en central del i vårt offensiva spel. Helst av allt, skulle jag vilja ha Max på plan då han besitter just det lugn med bollen i pressade situationer.


Nu har Aftonbladet redan börjat gräva i missnöjet kring vår nye tränare under hans tid som förbundskapten för det svenska damlandslaget; och detta innan har har lett laget en enda match. Informationen kommer från spelare (förmodligen petade och besvikna spelare. Känns mönstret igen från häxjakten på Gregg?) gör artikeln än mer vattnig och substanslös. Jag börjar bli evinnerligt trött på denna sensationsjournalistik, och jag skulle önska att alla från och med nu slutade att läsa denna skvallertörstande blaska.


Forza, grönvitt! Ge oss något att glädjas åt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar