tisdag 9 juli 2013

Dagens träning, del 1

Så var då dagen kommen när det första sommarnyförvärvet var klart. Det är andra året i rad som det verkar bli en hyfsat livlig Silly season kring oss. Därtill har vi ju ett antal provspelare på besök, där bland annat Värmdös Sonko var på besök under internmatchen, som började kl. 14.30.

Luke Rodgers, senast från Shrewsbury, fick nys om de grönvitas intresse "for a couple of weeks ago", enligt John Augustssons (stand-in för Love) intervju med honom på officiella. Lyssna gärna på den, för en mer ingående bild av honom. Under första delen av 10.30-träningen körde han kvadraten med laget, och han verkade ha fotarbetet hyfsat intakt med tanke på det långa matchuppehållet. Han höll väl ungefär samma klass som de övriga på denna övning. Han verkar ha en hyfsad teknik, men det är framför allt hans hårda arbete han har hyllats för.

Efter en halvtimme av morgonträningen, när de andra körde uppspels- och inläggsövningar, körde han mest på egen hand, där både fötter och huvud testades. Bollen slogs både mot fötterna och bröstet, där hans uppgift bestod i att dels ta emot bollen, dels vända upp med den. Han visade prov på bra teknik i mottagningarna och vändningarna. Dock, det är svårt att utifrån denna övning avgöra kvalitén på hans fotbollskonster.

Efter träningen pratade jag lite kort med honom, och han sken upp när jag gick fram till honom och önskade honom varmt välkommen till Hammarby, "supportrarnas klubb". Och det var just fansen som han hade imponerats med av då han kollat upp laget på internet. Enligt honom själv var han i hyfsad fysisk form, och det verkar ju lovande, eftersom det var drygt tre månader sedan han var involverad i matchspel. Jag antar att Mladen kommer att köra hårt med honom, för att få honom i speldugligt skick till hemmapremiären på den Vår Arena.

De andra i laget tränade på lite positioner i uppspelsfasen, och Gregg instruerade tydligt hur han ville att spelarna skulle röra sig. Sedan nöttes det mycket på inläggs- och avslutningsövningar, och fokus har legat på just detta under de träningar jag har bevittnat. Tro mig, det nöts och nöts på detta. Det gäller bara att få till dessa "detaljer" på match. Charlie Rugg visade hyfsad effektivitet i boxspelet, men i ärlighetens namn var det lite si och så på både inläggs- och avslutningskvalitén. Bara att fortsätta nöta...


Lite om internmatchen kommer förhoppningsvis senare. Jag ska skriva den snart...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar