lördag 31 maj 2014

Dagens träning

Den välbesökta träningen inleddes med passningsövningar i högt bolltempo, där fokus låg på att ta emot och leverera boll i snabbast möjligt. Likt tidigare träningar var det Carlos som höll i övningen och gav spelarna feedback.

Därefter var det intensiv tre-mot-trefotboll som gällde; gula mot gråa. Det intressanta är att det hela tiden är nya konstellationer, så det är omöjligt för en utomstående betraktare att skönja något som skulle kunna likna ett mönster. Troligen har Nanne en tanke bakom varje tre-lag, men eftersom jag inte är där tillräckligt ofta, och inte heller har lagt någon möda på det, så är det, enligt mig, en osynlig hand som styr lagindelningen. Då spelplanen är snålt tilltagen, och tempot är högt, blir det en hel del heta närkamper spelarna emellan. Timisela hade några framgångsrika raider, där han lyckades bryta sig loss.

Sedan körde lagen, likt många gånger förr, anfallsspel mot en numerärt underlägsen motståndare. Efter avsluten håller de kvar bollen högt uppe och söker spela loss den. Vi som sett många matcher med Nannes lag, vet ju att spelet emellanåt stannar upp när motståndarna har parkerat bussen. Ambitionen att hela tiden höja tempot för att överlista spelmässigt underlägsna motståndare är eftersträvansvärd. Vi har såpass många spelarna med både karaktär, hög arbetsmoral och högt tempo, så det finns ingen annan utväg än att spänna musklerna ordentligt, d.v.s. att utveckla spelet, likt det storlag vi är. Nanne är helt rätt ute!

Slutligen spelade lagen elva mot elva, och det gråa laget var det mest framgångsrika. JP styrde och ställde i vanligt ordning och lyckades samla upp de flesta bollarna. Erik var med på första träningen på länge och han såg spelsugen ut. Det blir verkligen intressant att se hur Nanne har tänkt sig den grönvita startelvan på måndag.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar