måndag 24 februari 2014

Dagens träning...

Då var man återigen på Årsta för lite kontroll av hur ungtupparna (nåväl) sköter sig när de numera befinner sig utanför min skärskådande blick. Förra gången jag skulle se en träning, hade jag lite otur, eftersom de hade bytt träningsplats. Denna dag kunde emellertid ingenting stå i vägen för att se de grönvita.

Övning 1
Den inledande övningen var en ren passnings- och förflyttningsövning, och det var tydligt att Nanne instruerat om högt boll- och passningstempo. Eftersom den nylagda mattan håller så hög kvalitet, fick vi inte se så många felstudsar. Det var fyra, fem spelare i varje grupp, och varje grupp hade en spelare som stod centralt, och skulle förmedla bollen vidare till en annan mötande spelare. Det var Carlos som höll i övningen och instruerade spelarna. De körde intervaller om en minut, och sedan fick de vila.

Övning 2
Den andra övningen var en spelövning, där bollförande lag innehöll åtta spelare (ytterbackar samt mittfältare och forward). De mötte sex försvarande spelare (fyra backar samt två sittande mittfältare). Här var givetvis målet att sätta bollen i... målet! Det lyckades vid ett antal tillfällen, och det var intressant att se hur det bollhållande laget sökte genomskärare på inspringande yttermittfältare. Tempot var ganska högt, ibland lite väl högt, och det försvarande laget lyckades bryta passningarna vid ett antal tillfällen. Något att tänka på när vi möter kontringsbenägna lag i Superettan (15 lag, med andra ord). När det bollförande laget råkade tappa bollen, så var givetvis målet att ta tillbaka den så fort som möjligt, d.v.s. den delen av spelet som Nanne fäst stor vikt vid.

När det försvarande laget fick tag i bollen, så var deras första tanke att slå den på de två yttermittfältarna som de hade till förfogande när bollen väl var erövrad. Dock, yttermittfältarna deltog inte på det försvarande lagets sida när det anfallande laget hade bollen, utan de var enbart ett alternativ när det försvarande laget fått tag i bollen. En intressant övning med mycket intensitet och bra passningsspel, samtidigt som det är tydligt att laget har en bra bit att vandra när det gäller passningsskickligheten och tempot. Men, men, Rom byggdes inte på en dag. Inte på två dagar heller, för den delen. Nanne har en långsiktig plan, och det är betydelsefullt att han får god tid på sig att implementera den.

Övning 3
Slutligen ville Nanne inventera om laget hade några långkastare à la Rasmus Elm, och det var tydligt att där inte fanns någon i hans klass. Dock, när det stod klart att det inte fanns någon som man skulle kunna använda sig av som offensivt vapen, dök Torsten upp och gjorde värsta "voltinkastet", vilket nådde ända till straffpunkten. Dessvärre fick jag inte med detta på bild, men det var en positiv överraskning. Det är emellertid viktigt att denna teknik utförs på rätt sätt, eftersom det lär finnas en hel del petiga domare, som vill sätta käppar i hjulen för liknande inkasttekniker.


Övrigt 1: Jag var och köpte tre biljetter till cupmatchen mot ÄFF. Det verkade vara många platser uppbokade.

Övrigt 2: De dyraste biljetterna uppgår till 305 kronor. Lite väl dyrt för en cupmatch, om du frågar mig. Även om man, enligt vd:n vill visa att de tar cupen på lika stort allvar som "Super-i-ettan". Rimlig prissättning borde vara 150 för långsida, och 100 för klack. Givetvis med reducering för yngre besökare och familj.

Övrigt 3: Angående biljettpriserna, vi skulle lätt ha kunnat bli 10 000 med en sundare prissättning. Nu kanske siffran stannar på runt 7 000. Ett onödigt tapp! Jag hoppas att jag får fel...

Övrigt 4: Många som jag har pratat med runt Hammarby nämner Johan Persson som ett utropstecken. Även de övriga nyförvärven får goda vitsord. Tanke bakom alla värvningar, med andra ord.

Övrigt 5: Pratade med Klotzen, Micke och Banda, och de tycker att det hela ser mycket bra ut inför kommande säsong. Femte gången gillt, med andra ord.

Övrigt 6: Årstas konstgräsmatta ger oss grymma träningsförutsättningar. Inga felstudsar så långt ögat kan nå...

Övrigt 7: Norrbagge nummer två tillbaka i träning. Han har en fin touch och verkar, halvbrasilianare som han är, besitta en bra teknik. Läs Annas intervju med honom på officiella...

Övrigt 8: Många spelare kan spela på fler platser än en. Intressant att se hur Nanne formerar laget.

Övrigt 9: Vilka två av Erik, Johan och Nahir får spela på den "defensiva tvåan"? Hur kommer Pablo att användas; som topp eller som tio? Klarar Haddad av att bli bänkad? Vågar Nanne bänka Kennedy om han underpresterar? Kommer Erik enbart användas som sittande mittfältare, eller kommer han att att, likt matchen mot ÅFF och Mika, att användas som tia? Rutin eller ungdomlig entusiasm på högerbacken? Sköndalslincan, Rennie eller Torsten på kanterna? Hur ska Norrbagge nummer två användas? Många frågetecken, alltså!

Övrigt 10: Återerövring av boll och hög press. Vår nya lovsång!

1 kommentar:

  1. Bra skrivet som vanligt,
    Blev det inga kort?
    Fortsätt skriva ni är grymma..
    Forza Bajen

    SvaraRadera