måndag 6 januari 2014

Säsong 2014 startar i morgon...

Äntligen börjar försäsongen 2014! Som efter varje trettondagshelg, när allt stök kring jul och nyår har lagt sig, längtar man till den rätt så länga försäsongen, vilken ska lotsa vårt lag mot en lyckad, i första hand, premiär.  Ur fotbollshänseende har vi hittills haft tur med vädret, vilket får mig att tro att de inledande passen genomförs på Årsta. Det nylagda konstgräset tillåter numera året-runt-träning. 

Första träningen är i morgon 10:30 på Årsta, har jag fått från en väldigt säker källa, och det verkar som om det är gymträning.

Som vanligt hoppas vi kunna fortsätta att lägga ut träningsschema med aktuella tider. Platsbyten, likt de från 2012 och 2013, hoppas vi att kunna slippa från och med nu. Beroende på hur det blir med värmeslingor på Årsta (det är förberett för värmeslingor), får vi se om de grönvita kan bedriva varje träning på den vackraste av träningsanläggningar. 

Det är ett lag med stora förändringar inför denna säsong:  Billy Berntsson, Kevin Angleborn, Erik Figueroa, Max von Schlebrügge, Nikolas Ledgerwood, Erik Sundin, Monday James, Mikael Rynell, Billy Schuler, Adis Husidic, Mattias Adelstam, Luke Rodgers, Christoffer Hansebjer, Robin Tranberg och (troligen) Christoffer Carlsson finns inte längre bland de spelare som ska skjuta upp oss i allsvenskan. Givetvis kommer man att sakna några mer än andra, men det finns ingen anledning att fördjupa sig i detta. Det som kan sägas är att det är lite synd att yngre spelare, likt Kevin och Tranberg, har försvunnit. Jag är faktiskt lite förvånad att inte vår målvakt fick förlängt, samtidigt som jag har full förståelse för att Tranberg inte ville riskera att nöta bänk i ytterligare ett år. Återigen vill vi passa på att framföra vårt ödmjukaste tack för dessa spelares insatser i den grönvita tröjan.

Därtill verkar det ju inte helt klart med huruvida Castro, Lallet och Sinan stannar eller inte. De två först nämnda ryktas ju vara på väg bort från oss (Degen respektive Tampa), och med den sist nämnde har jag faktiskt ingen vidare koll på vad som händer. Om det visar sig att alla tre försvinner, har Nanne ytterligare hål att fylla i den grönvita truppen, även om han tydligt deklarerat att han vill banta truppen avsevärt jämfört med tidigare år. 20 utespelare plus två målvakter, vilket i sin tur skulle ge utrymme åt ett antal juniorer att matcha med a-laget.

Vi kommer även att inom en närstående framtid skriva lite om de nya spelarna som kommit till oss, men ni får hålla tillgodo med detta än så länge...


Forza, och mot allsvenskan... 2010, nej, 2011, nej, 2012, nej, 2013, nej, 2014... JA, 2015!!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar