torsdag 1 augusti 2013

Dennerby i shorts..

På ett Gubbis, där vädret bjöd på lite varierad konfetti, befann sig runt 40 tappra åskådare. Med anledning av gårdagens U-21-match fick dessa se ett något deciimerat Hammarby

Banda höll i en stor del av övningarna, även om Dennerby har blivit helt klart mer aktiv, jämfört med föregående vecka. Båda tränarna avbröt övningarna om det var något de inte var helt tillfreds med. Framför allt handlade instruktionerna om att slå passningarna i rätt läge, så att spelarna kommer mer rättvända i mottagningarna. Därtill pratades det om vikten att ha högt tempo i passningarna, och att gärna "hoppa över" en spelare när man skiftar kant. Besara fick beröm för hårdheten i sina crosspassningar, och övriga spelare verkade fatta galoppen hur en bra crosspassning (från en central position ut på kanten) ska slås.

Den första övningen handlade mycket om passningstempo och bollförflyttningar. De körde med andra ord kvadraten, och målet var att flytta bollen mot de ytor som var tomma.

Sedan övade på uppspel, där övningen skulle mynna ut i inlägg från kanterna. Här var det viktigt att bollarna; både ut till kanterna och inläggen, höll hög kvalitet. Dennerby vill ju att frekvensen av slagna inlägg ska öka samt att de ska komma tidigare; allt för att det försvarande laget ska hinna gruppera sig centralt. Laget jobbade även på att hitta rytmen i insticken, att spelarna ska söka ögonkontakt samt slå bollarna i rätt läge.

Slutligen spelades det tvåmål, där matcherna delades in i två; runt 5-7 minuter per match. Jag filmade detta, så förhoppningsvis kommer de ut på film under kvällen. Som ni kommer att se, så stannade Dennerby upp tvåmålsspelet under den andra filmen, för att framföra ett antal instruktioner. Vad han sa, hörde jag tyvärr inte, men det är positivt att han tar ett sådant initiativ om det är något som han vill påpeka.

Som bekant är ju Haddad skadad, så han körde lite rehab vid sidan av. Dock, enligt egen utsago, gör han stora framsteg, men det är osäkert huruvida han hinner bli frisk till matchen på söndag. Vi får väl se hur det ser ut på träningen imorgon.

Det är än så länge oklart var de ska träna, men det lutar nog åt Gubbängens IP. Starttiden är hur som helst satt till kl. 10.30. Vi återkommer så fort vi får besked.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar