fredag 26 juli 2013

Dennerby i ny kavaj..

Lika varmt idag som igår, inför ungefär hälften så många åskådare som igår. Och... ja just det... skymningspressen var inte här. De har fått Hammarbyscoop så att det räcker och blir över. De lär dyka upp så snart något är på tok eller om vi värvar ett känt namn. Nåväl...

Laget inledde med en hederlig passningsövning, där spelarna skulle delas in två och två, enligt parollen "välj någon med ungefär liknande teknik", som Banda uttryckte det. Lallet och Timisela var ett av paren. Spelarna passade bollen fram och tillbaka, varvat med att mottagande spelare skulle vända upp med bollen. Det var Micke och Carlos som helt styrde träningen. Dennerby stod vid sidan och betraktade spelövningarna. Han var flankerad av GG idag, och idag samtalade han även periodvis med några spelare. Två dagar i rad har GG varit på Skarpnäck utan, mig veterligen, att tala i telefon. Helt sensationellt ;)

Övning nummer två bestod i en ren anfallsövning, 3 mot 2, där konstellationerna hela tiden förändrades. Vardera lag bestod av åtta spelare, om jag räknade rätt, men det var bara 3 mot 2 som gällde på planen. När anfallande lag, attackerat färdigt, föll en bort, och försvarade sig med två spelare. Man bytte spelare inom laget, för att kunna bibehålla ett högt tempo. Mikael Rynell fick mycket beröm för sin speluppfattning.

Övning nummer tre delades in i två delar med en längre paus i mitten, där man även bytte plan för att spara på gräset. Här var det rent tvåmålsspel som gällde, 4 mot 4 (dock totalt åtta i varje lag). Korta matcher, där det efter varje match byttes spelare inom varje lag. Det var högt tempo, och jag måste erkänna att jag blev imponerad av Tranbergs företagsamhet; han ser verkligen sin chans att ta ett jättekliv in i startelvan. Han visade att han hela tiden ville ha bollen, och han var ständigt spelbar. Han stod dessutom för ett eller två mål. En annan spelare som visade energi var Lallet, även han en spelare som blivit sidsteppad av Gregg. Lallet stod för en härlig intensitet och gjorde minst två mål, varav ett var ett riktigt solonummer. En tredje spelare som också han stack ut var Rynell, som med sin spelförståelse fördelade bollarna till sina medspelare. Även Rynell fick begränsat förtroende från el americano. Ni har säkert fattat den gemensamma nämnaren... En spelare som jag har kritiserat lite grann är Nik, men jag tycker att han idag stod för en bra träning, där han visade prov på den fina touchen och rivigheten som han visade upp i höstas. Nik och Baggio kanske känner flåset i nacken av de yngre förmågorna Nordin och Tranberg. Hopf, som i diverse forum kritiserats för att vara långsam med att kasta ut bollen, stod för ett mycket fint utkast, bland andra, där han helt friställde Nik, som mycket elegant chippade bollen över Kevin.

Det samlade intrycket var att tempot var högre idag jämfört med gårdagen, och kanske jämfört med tvåmålsspelet som filmades av oss för ett par veckor sedan. Det är logiskt att effekten blir just denna vid ett tränarbyte. Som Kennedy uttryckte det under gårdagens intervju, "alla börjar om från noll, och alla vill visa vad de kan". Jag förstår logiken i resonemanget, samtidigt som man ju tycker att den prekära situationen i vilken vi  har befunnit oss under hela säsongen, borde vara tändvätska nog för spelarna att ge järnet i v-a-r-j-e träning.

Även stämningen verkade vara mer uppsluppen, jämfört med tidigare, men, som jag skrev igår, det är svårt att med bestämdhet iaktta några tendenser. Därtill tenderar vi människor att hitta förbättringar i de saker vi önskar ska bli bättre. Vi önskar att tempot ska vara högre, att stämningen ska vara bättre, etc.. Detta gör oss lätt lite blinda inför den faktiska verkligheten. Därtill är det ju även ens egna referensramar man utgår ifrån; med vad och vem gör jag egentligen den komparativa analysen?! Det finns en mängd faktorer att ta hänsyn till vid en direkt jämförelse.

Mikael Rynell och Christoffer Carlsson har båda utökat sitt familjebestånd med var sina killar. De föddes med två dagars mellanrum. Stort grattis till er båda. CC har nu tre kiddies, medan Rynell får nöja sig med två...

3 kommentarer:

 1. Tjäna,

  Hur vet man när A-laget tränar i Skarpnäck? Bor i pungpinan så är krypavstånd för mig dit :). Skulle gärna kolla in en träning när de är här

  / Mackan

  SvaraRadera
 2. Imorgon är det skarpnäck kl. 10.30 som gäller. Svårt att få reda på långt i förväg.

  SvaraRadera
 3. Tack för all bevakning. Jag är slarvig med att inte buga och bocka ofta nog här.

  SvaraRadera