fredag 12 juli 2013

Dagens träning...

Som jag skrev i det förra inlägget; det svänger om Bajen! Mycket riktigt, på Pastellvägen, i närheten av Globen möter jag Andreas och Kurt i som i sin bil är på väg i motsatt riktning, alltså inte mot Söderstadion. "Träningen är i sista stund flyttad till Skarpnäck, hoppa in i bilen, du får plats"! Det är inte lätt att hålla koll på alla förändringar, och det första jag gjorde var att meddela på bloggen. Ett stort tack till dessa herrar, som transporterade mig och lille Max till Skarpnäcks naturgräs.

Idag var träningen endast en timme, och efter inledande fys/uppvärmning, så tränade killarna på passningar och platsväxlingar. Spelaren som tog emot bollen, skulle "putta" den åt sidan, runt en liten kona, för att sedan väggspela med samma spelare. Inledningsvis tjatade Carlos på spelarna att tempot skulle höjas, att det gick för sakta. Jag håller med, ett tag såg det lite väl saktfärdigt ut på sina håll. Efter den assisterande tränarens påpekan, blev det bättre.

Sedan så var det (stor) kvadraten som gällde. Först fritt antal touch, för att sedan avslutas med en touch. Tempot var väldigt högt emellanåt, och det påverkade passningskvalitén en del; ibland kom det rena "kompispassningar" i knä-, mag-, bröst- eller huvudhöjd. Skönast var "kompispassningen" från Max till Sundin, där den senare var tvungen att kasta sig för att lyckas nicka bollen till en väst med samma färg. Luke och Bryan Gaul (vänsterbacken), gjorde ganska bra ifrån sig under denna övning. Trots sin längd, visar Bryan prov på fin teknik när han "håller i"passningen en extra tiondel för att förvilla motståndaren. Dessutom har han rätt bra känsla i både bröst (nedtagningar) och fötter.

Slutligen var det åter dags för tvåmålsspel, och jag höll ett extra öga på Bryan Gaul och Luke. Bryan stod för en hel del fina insatser, både i uppspelsfasen samt i brytningar. Han kan eventuellt bli en bra konkurrent till Figge. Dock, jag skulle gärna vilja se honom i skarpt läge, d.v.s. i matchsituationer. Överlag var kvaliteten klart högre i dagens tvåmålsspel, jämfört med gårdagens, i vissa fall, temposvaga matcher. Planen var också större, 2/3 av en normalplan, jämför med gårdagen.

Luke var klart vassare med bollen i dag jämfört med gårdagen, och stod för två mål samt ett ribbskott. Jag fick med allt på den första filmen, så det är bara att njuta av hans fotbollskonster. Framför allt ribbskottet, visar på att Luke kan vara den spelare vi behöver; jag tror att vi kom i ett tre mot tvåläge, och eftersom motståndarna backade, så beslöt sig britten för att "lobbskjuta" bollen, istället för att, som är så vanligt hos oss, söka efter en passning. Enligt den svenska mentaliteten kan man lätt bli beskylld för att vara "ego" om man skjuter istället för att passa. Dock inte enligt den amerikanska eller engelska...

Förresten, en intressant teori som framfördes av Kent i "Bara Bajen, var att Falkenberg, ni vet, succélaget från västkusten, nästan alltid har mött det lag som Hammarby spelat mot i omgången före. Tre exempel; i omgång ett mötte Hammarby LSK, FFF mötte LSK i omgång två. I omgång två mötte vi Värnamo, i omgång tre mötte FFF Värnamo. Efter vår avskedsmatch mot ÄFF, så mötte FFF dem i matchen efter. FFF vann mot ÄFF med 4-0 på bortaplan. Detta är endast tre exempel. Dit jag och Kent vill komma, är att FFF kan tacka spelschemat för sin fina tabellplacering, eftersom deras motståndare i matchen före mött Hammarby. För dem är det årets match att möta Hammarby, och då tar de i lite extra, med resultatet att de inte är lika motiverade i nästa match... mot... just det, FFF. Det är bara att ta en titt i spelschemat. Så ser det ut under resterande matcher också. Bara en tanke...

Senare under kvällen, kommer förhoppningsvis två filmer från tvåmålsspelet, där den första filmen visar Lukes två mål samt ribbskott. 

3 kommentarer:

 1. Extra rolig är ju att FFf efter vår match möter ÖSK spelar 1-1 blir överkörda med 4-1 av Assyriska:-)

  SvaraRadera
 2. Läste att det skulle spelas en träningsmatch imorgon?
  Stämmer det ?

  SvaraRadera
 3. Skriv meddelande till mig på facebook, Fredrik Sandstedt

  SvaraRadera