tisdag 16 juli 2013

Dagens träning...

Idag tränade laget på Söderstadions fina gräsmatta. Vi var väl ett tjugotal som med anledning av U-21-matchen igår bevittnade en något decimerad skara spelare.

Glädjande nog var Kennedy med och tränade, samtidigt som det är svårt att veta huruvida han är aktuell inför lördagens match. Även Erik Sundin var med och tränade och samma utlåtande får väl gälla beträffande hans vara eller icke vara på lördag. Jag misstänker emellertid att dessa båda herrar hemskt gärna skulle vilja beträda Vår Arenas "gräs"matta om fem dagar.

Laget inledde med att köra en liten annorlunda variant av idioten; hälften av truppen körde, samtidigt som den andra stretchade. Grupperna bytte av varandra, och det var rejält trötta spelare efter det 15 minuter långa fyspasset.

Därefter var det dags för det (nästan) obligatoriska smålagsspelet, fyra mot fyra indelat i fyra lag. Adrian, vår juniomålvakt som är utlånad till Nacka, samt en målvakt från Älvsjö deltog i träningen bredvid våra mer etablerade målvakter Johannes och Kevin. Kennedys lag bestod av honom själv, Figge, Luke och Max. Det röda laget, med Theorin, BB, Castro, Bryan Gaul samt Rynell vann miniturneringen före det blåa laget. Anledningen till att de kör så pass mycket smålagsspel, är troligen för att trissa upp tempot en aning samt, främst, att få igång målskyttet, eftersom det med anledning av planens ringa storlek är en tämligen enkel uppgift att skapa målchanser. Och många mål blev det...

Jag talade med Gregg efter träningen och han tycker att det är kul att det är så många som passar på att besöka laget under dess träningar. Därtill sa han också att träningen imorgon äger rum på anrika Söderstadion med starttid 10:30:00.

Om tekniken är med oss, kommer även två kortare filmer från dagens träning att visas...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar