tisdag 18 juni 2013

Tre nya spelare gästade Hammarby...

Återigen på Årsta! Denna gång i högsommarvärme! Vi var ett ganska stort gäng, runt 30 stycken, på plats, och vi fick se en 29-mannatrupp som körde uppvärmningsövningar. Förutom de tre nya spelarna(egentligen två, då den tredje, var på plats redan i torsdags), så var även juniorerna Tamini-Syberg och Ludzik med.

De som spelade U-21 igår, körde löpning för sig själva, för att sedan bege sig till gymet. Dessa deltog inte i den ordinarie träningen.

Inledningsvis tränade de som stod närmast oss, backlinjen, på att förflytta bollen mellan sig så snabbt som möjligt. Viktigt var att passningarna var hårda och att den som tog emot bollen flyttade densamma framåt i samband med nedtagning; antingen med foten eller bröstet. Tempot var det som eftersöktes, och spelarna lyckades ganska väl med detta. De båda amerikanerna, Michael Ambrose samt Steve någonting, var med i åttamannagruppen som förflyttade bollen mellan sig.

I den andra övningen hade Gregg placerat ut fyra stycken småmål två på vardera sida.  Det gråa laget kunde välja att göra mål i antingen mål ett eller två, samtidigt som de skulle försvara mål tre och fyra. Inledningsvis var det fritt antal touch, och jag tycker att den längre av de två amerikanerna, Stevie, gjorde ett kraftfullt intryck i backspelet och visade styrka i luftrummet. Däremot fattades det väl lite i bollbehandlingen. De två övriga, Mensah och Ambrose, gjorde inget direkt avtryck i denna övning. Däremot, Max von Schleebrügge var med och spelade med stor pondus, och det är tydligt att han inte har tappat någonting i vare sig bollbehandling eller placeringsförmåga. Han har nu varit med i fyra träningar i rad, där han har deltagit för fullt. Kanske ett ämne för matchtruppen på måndag?! Efter diverse pauser, instruerade Gregg laget att det endast fick använda två touch och då ökade tempot väsentligt. Lallet i det gråa laget gjorde ett antal mål under denna övning. Slutligen fick lagen endast använda sig av en touch, de röda spelarna, Kennedy och Besara, undantaget. Här blev tempot stundtals väldigt högt, och bolltappen var många. Dock, en bra övning, där spelarna verkligen gav allt.

Den sista övningen var tvåmålsspel på en både kortare och smalare plan. Gregg frågade spelarna om de förstod varför planen var smalare än vanligt, och fick då som svar att målet med övningen troligen var att få lagen att spela bollen framåt, snarare än i sidled. Och det var precis vad som hände; många bollar i djupled, ibland utan adress, eftersom det emellanåt gick väldigt fort. Dock, ibland gick bollen som ett snöre mellan spelarna. Under denna övning klev Mensah fram ordentligt och stod för två fina mål samt ett par fina avslut som med stor möda kunde pareras av målvakten. Dessutom fick han med sig några frisparkar då han utsatts för omild behandling efter att ha ryckt ifrån sin bevakare. Mensah var mycket rörlig och ville hela tiden ha boll, vilket gjorde att det försvarande laget ständigt fick hålla uppsikt på honom. Trots att han är något oskolad visade han prov på bra teknik, fina nedtagningar och ett fint rörligt spel, där han ömsom gick i sidled, ömsom i djupled. Om Mensah är mannen att ska lösa Bajens anfallsproblem låter jag vara osagt; jag är osäker på att han är en spelare som är mogen att leverera på studs. Däremot anser jag att han på längre sikt skulle vara en intressant värvning.

Amerikanen Michael Ambrose huserade på vänsterkanten, längst bort från oss, och stod för en helt okej träning. Han var löpvillig och kom runt på kanten några gånger. Han lyckades få till ett par fina inlägg, samtidigt som han även slog bort ett eller två inspel från kanten. Det är lite svårt att värdera hans insats, dels med tanke på att han hade en lite mer undanskymd roll än ex. Mensah, dels för att han, enligt egen utsago, var ganska "jet-laggad". När jag pratade med honom sa han att han skulle stanna i tio dagar, vilket ger honom chansen att visa vad han går för.

Kennedy stod återigen för en mycket fin träning, och hans passningsspel var emellanåt av toppklass. Därtill fortsätter han att ta på sig ledarrollen i laget, där han är snabb med att utdela antingen ris eller ros. Mr. K. är helt enkelt kungen av Söder! Efter träningen lät han sig tålmodigt intervjuas av två personer i 20-årsåldern.


Efter träningen nötte framför allt Adelstam och Sundin avslut i ungefär 30 minuter (även Lallet deltog de första tio minuterna). De tränade på alla möjliga tänkbara situationer som kan uppstå på en match. Målvakten Tim Markström stod för en tapper insats, då han jobbade vidare oförtrutet, trots att han allt som oftast fick se bollen gå i nät. Sundin visade en oerhörd säkerhet i avsluten då han simulerade bollmottagning, löpning med boll och avslut. Även på de lite svårare avsluten, de som skulle tas ned med bröstet eller knäet, visade Sundin en fin avslutningsteknik. Adelstam hade lite svårare att få ned bollen i hörnen, en del av hans avslut hamnade runt två meter upp i luften, vilket gjorde det lite enklare för Tim att rädda. Dock, Adelstam visade vid ett par tillfällen prov på riktigt fina avslut, då han, trots allt, fick ned avsluten i målvaktens bortre hörn.

Förresten, läste precis på ÖFKs hemsida att Mackan är klar för Östersunds FK http://www.ostersundsfk.se/?p=9492


Slutligen, morgondagens träning startar kl. 10.30. Platsen är Årsta!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar