måndag 10 juni 2013

Kennedy med i matchtruppen och den grävande journalistiken har återigen gjort sig påmind...

Efter tre raka 0-1-förluster är det ikväll endast tre poäng som gäller, varken mer eller mindre. Detta för att laget ska få arbetsro, och för att laget ska ta nödvändiga kliv i tabellen. Vi ska inte parkera på en niondeplats, det är under vår värdighet. Vi ska i slutändan hamna på de två första platserna. Det är dags att visa att vi vill vara med och tampas i toppen.

Enligt officiellas intervju med Banda, är det bland annat stenhårt krig om både första- och andrabollar som gäller, och det borgar kanske för en liten mer defensiv uppställning med ett defensivt balanserat mittfält. Samtidigt, om man dömer av de två träningarna som jag sett, så kan det bli en 4-4-2-uppställning; eventuellt med en något otränad Kennedy till höger på mittfältet. De övriga mittfältsplatserna lär tas om hand av CC, Besara och Nik.

Banda säger vidare att Varbergs lag kan bli lite utdraget, och därför anser jag det av yttersta vikt att Bajens passningsspel är fartfyllt, så att djupa sår kan skapas i deras försvarsspel. Som jag skrev, är en stor del av filosofin att bollen förflyttas väldigt snabbt, så att luckor skapas i motståndarnas försvarsspel, samt att våra ytterbackar följer med upp i anfallen. Just ytterbackarnas vilja att anfalla och ta uppoffrande löpningar, har det varit lite si och så med; att ta löpningar för varandra, har blivit en guideline inom den moderna fotbollen. Alltså, jag vill se Figge och Timisela springa upp och ner för sin respektive kant; inte nödvändigtvis för att få bollen, utan för att skapa ett numerärt överläge, och därmed "slå ut" sin motståndare. Orkar man inte, är det bara att byta.

Sedan skulle jag även vilja se att anfallsduon presterar; om det nu är Sundin och Schuler som kommer att kampera ihop, så har dessa två herrar endast stått för två av lagets sju mål. Det är sju mål färre än vad Vanneryd i motståndarlaget gjort. Bara det faktum att "Självmål" ligger på delad förstaplats i vår interna skytteliga, säger en hel del. Visst vore det lite lockande med en 1-0-seger efter... just det, ett självmål. Ni förstår vad det skulle innebära i rangordning i vår interna skytteliga... Hur som helst, Schuler är en väldigt rörlig spelare med hyfsad teknik och arbetsvilja, och han kan, och har, skapa/t oreda i motståndarförsvaren med sin löpvillighet. Problemet är att det är lite skygglappar på, när han väl hamnar i tighta avslutningslägen. Här vill jag se en förbättring! Sundin har haft lite "klister-på-bollen-tendenser" de senaste matcherna, där han, trots lägen att släppa bollen, har fortsatt själv, och därmed ställt laget i problem vid de tillfällen då han tappat boll. Dock, han har stått för en del läckra framspelningar, som den till Schuler mot GIF. Vi får se om Sundin får ut mer av sitt spel om det visar sig att Kennedy är startklar.

Rykten i pressen gör gällande att vår tränare är på väg bort, eftersom det "finns ett missnöje med honom i spelartruppen". Fin journalistik detta! Om jag ska vara ärlig, att hitta fem s.k. missnöjda spelare, som i detta läge söks upp av en "skandalsniffande" s.k journalist,  och som tillåts tala om hur spelare raljerar om Gregg, är missnöjda med honom, etc., är inte särskilt svårt. Jag, som har besökt närmare 100 träningar alltsedan el americano tillträdde, skulle också kunna söka upp ett stort antal spelare och ställa ledande (läs negativa) frågor om tränaren. Jag vet precis vilka spelare jag skulle fråga, för att söka lite missnöje. "Som man ropar (i skogen) får man svar", som det heter. Det är intressant när det dyker upp journalister från de stora tidningarna så fort det vankas sensationer (Kennedy kommer, tränare ryktas få sparken, etc), och med sin bräckligt underbyggda information, söker hitta källor som bekräftar deras ståndpunkt. Att det diskuteras tränarnamn och att Gregg ifrågasätts är helt naturligt, när det har gått så dåligt som det har gjort. Det behöver man inte vara en "allvetande" och "intelligent" journalist för att fatta.

Förresten, det är intressant att notera, likt någon på svenska fans forum skrev, att det råder tystnadsplikt om de mest bagatellartade sakerna, både från spelare och ledare, men att när det gäller så stora frågor om tränarens vara eller icke vara, läcker klubben (några spelare) som ett såll. "Man silar mygg, och sväljer kameler", för att använda sig av ett annat ordpråk.


Hur som helst, ikväll förenas vi i en skön grönvit massa, som genom sång och glädje lyfter fram laget mot tre poäng. Hoppas att de elva grönvita startspelarna är lika taggade som vi på läktarna!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar