torsdag 20 juni 2013

Endast en provspelande amerikan kvar...

Växlande molnighet mötte det trettiotal bajare som besökte idylliska Årsta denna förmiddag. Vi åskådare fick även sällskap av de torsdagsbesökande pensionerade boulespelarna.

Ghananen Mensah var inte med idag, eftersom han inte var spelartypen som vi sökte för tillfället. Dessutom hade den långe amerikanske provspelaren Steve Birnbaum lämnat Sverige för hemfärd mot USA. Den tredje provspelaren Michael Ambrose stannar ytterligare i åtta dagar.

Inledningsvis kördes kvadraten där man hade placerat två stationära spelare på varsin del av kortsidan på den rektangulärt formade ytan; cirka 30X10 meter. Laget var indelat i två skilda grupper. Gregg pratade om vikten av ett högt passningstempo och betydelsen av att hela tiden "switch". Detta ord använde han säkert vid åtminstone tjugotalet tillfällen. Så fort spelet krymptes ihop för mycket, kom instruktionen om att växla sida, d.v.s. att slå en längre boll till den fristående stationära spelaren. Lagindelningen var mycket varierad, och det var väldigt svårt att tyda hur firma Gregg/Banda tänkt kring denna.

Även under nästa övning var laget indelat i två grupper, där framför allt 3- mot 2- situationer nöttes. Gregg stod på sidan och slängde in bollen, så att det blev en duell om bollen. Det lag som fick tag i bollen skulle anfalla tre mot två. I det gråa laget var det framför allt den centralt placerade Besara som stod för målproduktionen, samtidigt som hans kantspelare Lincan och Lallet tack vare sina löpningar öppnade för Besara. Gregg stannade upp vid ett par tillfällen, för att instruera hur kantspelarna skulle löpa; allt med syftet för att ge den bollförande spelaren möjlighet att skjuta. Om försvararna gick för högt upp, var det bara för den bollföraren att släppa ut bollen på någon av kantspelarna.

Slutligen, återigen i två lag, nöttes det avslut från kanterna. Ytterbackarna slog inlägg till två framrusande spelare, och med endast målvakten som motståndare, tävlade det ena laget med Timisela, BB, Figge och Ambrose som inläggsfötter, mot det andra laget. Två matcher, med inlägg från först den högra sidan och sedan från den vänstra, till tio gjorda mål. Det tog oroväckande lång tid innan den första matchen var slut. Likaså med den andra. Lagen vann varsin match, och det tjatades om en suddenmatch till fem, men därav blev intet.

Michael Ambrose stod för en klart godkänd träning, och i spelmomenten höll han ungefär samma kvalitet som de andra spelarna (fritt för tolkning). Det är emellertid svårt att studera en enskild spelare, eftersom man hela tiden hamnar i fällan att följa bollen, trots att man intalat sig själv att följa spelaren. Dock, den sista övningen, inläggsövningen, visade han prov på en mycket fin inläggsfot; både de höga och de låga inläggen var precist slagna. Tydligt är att den amerikanska utbildningen bland annat utmynnat i ett fint tillslag för den unge amerikanen. Han har ytterligare åtta dagar på sig att bevisa att han är något för laget. Vi får väl se hur det blir i framtiden; det jag kan säga är att han i nuläget inte ska ses som någon frälsare. Visst, han skulle ge Figge nyttig konkurrens, men jag är tämligen säker på att Hammarby jagar en mer etablerad vänsterback, som skulle gå rakt in i startelva. Nåväl, den som lever får se...

Då min son tjatade om hemgång, kunde jag inte följa vilka spelare som nötte lite extra. Den ende jag kan lägga på minnet är Lallet (ursäkta ni övriga som stannade kvar).

Efter träningen skulle laget ha matchgenomgång, vilken kommer indikera, dels hur det grönvita laget ska formera sig, dels vad i ÄFFs spel som vi ska se upp med. Jag hoppas att spelarna lyssnar ordentligt.


Imorgon startar träningen kl. 10.30 och bloggen kommer förhoppningsvis vara representerad av herr Stenblom, eftersom familjen samt ett gäng vänner kommer att befinna oss på Tyresö slott för lite midsommarfirande.


Glad midsommar, allihopa! På söndag är det dags för den alllllllllra sista matchen på vårt älskade Söderstadion. Jag kommer att besöka arenan för förmiddagen för att sedan möta några vänner i en park i närheten. Skriv gärna och berätta hur ni ska tillbringa er söndag.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar