lördag 15 juni 2013

Bloggen till Degen...

Klockan 11.30 rullar bussarna iväg mot den gamla (nedlagda) bruksorten. Idag, likt de tidigare 101 matcherna i Superettan, är det endast tre poäng som gäller. Det är dags att vi visar att den har skitserien är alldeles för dålig för oss, samtidigt som vi måste inse att det endast är stenhårt jobb från laget som gäller. Kennedys brandtal till fansen innanför den bräckliga grinden bådade gott och lovade mer. Även el americano och Sundin visade cohones, och bemötte fansens frustration. Jag hävdar att det är bättre att vi jobbar tillsammans än att vi är splittrade. Givetvis måste laget ges tid, samtidigt som det är just tiden som är lite irriterande för oss. Tiden som vi har varit i den näst högst serien, alltså... Men, som sagt, med gemensamma krafter; från styrelse, via ledare och spelare, till oss fans, har jag stora förhoppningar om att vi kommer att lyckas med vårt mål.

Matchen då?! Jag misstänker att startelvan blir någorlunda identisk jämfört med föregående match; möjligen att Adelstam går in istället för Schuler. Men, men, jag låter det var osagt. Schuler har förvisso visat prov på fin rörlighet och hyfsad teknik, men i de avgörande lägena har det allt för ofta knutit sig för honom. Oavsett vem som kamperar bredvid en uppvaknad Sundin, hoppas jag att vi fortsätter med rörligheten, skapandet av målchanser och, framför allt, att vi sätter dit de lägen vi jobbar oss fram till.

Matchen mot Varberg lovade så mycket, men förstördes av två vårdslösa gula kort. Innan utvisningen kom hade vi haft två ypperliga lägen, och spelet lovade en hel del. Därtill missades ytterligare en handfull mycket goda chanser. Så snacket om att vi har svårt att skapa målchanser, är väl egentligen inte helt sant. I de elva matcherna som vi spelat, är det egentligen bara i fyra matcher som vi inte har skapat några bra lägen; matcherna mot LSK, FFF, AFF och GAIS, var alla mycket torftiga tillställningar. I de övriga matcherna har vi skapat en uppsjö lägen där vi borde ha gjort många fler mål; i synnerhet matcherna mot ÖSK, LBOIS och VBOIS, där vi borde ha kommit upp i en fyra, fem mål. Även i matcherna mot Värnamo, Sundsvall och J.Södra hade det kunnat göras fler mål.

Summa summarum, fortsätt att ha tålamod, så kommer förhoppningsvis målen också. Ikväll vill jag att de grönvita krigarna ger oss tusentalet bajare en föreställning som gör att vi får en trevlig hemfärd. Jag pallar inte med fler onödiga poängtapp.


Mot Degen. Mot tre poäng. Mot Allsvenskan!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar