torsdag 2 augusti 2012

Träning med dansken...

Återigen på Årsta IP efter fyra dagars skön semester på natursköna Åland. Jag kan i detta forum passa på att rekommendera denna härliga ö; den är bra mycket mer än ett transitställe för fulla Finlandsbåtsresenärer;) Jag har helt enkelt fått en ny favoritplats, där man i lugn och ro kan ägna sig åt avkoppling, fiske, upptäcktsfärder, etc.. Ön kommer att låta höra talas om sig i än högre grad om en sisådär fem, tio år. Nåväl...

Idag var jag mycket nyfiken att beskåda den nya "Tuborgdansken", som det talats och skrivits om under min korta frånvaro. De personer jag talade med under dagens träning, sa alla att det är en kanonvärvning, och till och med Johan Wiland hyllade det danska nyförvärvet på twitter. Under träningen passade jag även på att prata med en spelarfru (ordet låter nedvärderande, men jag hittar ingen bättre benämning just nu), och hon hade också bara gott att säga om honom; både spelmässigt och socialt. Efter sina år i danska ligan, rankade hon TG som danska ligans bäste mittback! Inte illa av en Danmarkskännare!!

TG gjorde ett mycket bra intryck på mig, han agerade med både pondus och förnuft; de gånger han hamnade i trångmål, kom han allt som oftast ut med bollen i behåll! Även prov på fin teknik visade han då han slog bollen över en motspelare och tog den med sig. Därtill, pratade han mycket, och det kändes som om han hade spelat i laget under bra mycket längre tid än de futtiga dagar som är fallet! Visst kan man kalla honom för panikvärvning, efter det som hände Theo, men jag rankar honom klart högre än så; till nästa säsong, om alla stannar, kommer vi ha tre ytterst kompetenta mittbackar som kommer att pressa varandra under varje träning. Spekulationer, jag vet, men jag vill poängtera att jag ser honom som en mer långsiktig värvning än de värvningar som genomfördes under höstsäsongen 2011.

Uppvärmningen var mycket passningsorienterad och fokuserade även till stor del på rörlighet och platsväxlingar. Carlos axlade manteln som ledare för denna övning. Gregg har hittat en assisterande som kan avlasta Gregg, det framgår av yttersta tydlighet när man studerar deras samarbete under träningen. Nu gäller det bara att den nya organisationen bär frukt, d.v.s. att vi supportrar får belöning i form av poäng.

Resten av träningen var inriktad på tvåmålsspel, först på en mindre plan, sedan på en större. Mattias Adelstam imponerade på mig, dels med anledning av sitt hårda arbete, som verkligen satte motståndarbackarna i bryderier, dels med sin löpvillighet i anfallsspelet. Han visade även prov på fin målkänsla vid de gånger han fick läget (förutom en gång då han missade en nick från nära håll). Jag tror att vi kommer att få stor nytta av honom; intressant om Gregg kommer att våga matcha honom tillsammans med Sinan... Många kanske ser värvningen av Adelstam som någon dödsstöd för Sinan, men man kan även välja att se värvningen av Adelstam ur ett motsatt perspektiv; Sinan kanske återupplivas tack vare sin offensive lekkamrat.

Nik Ledgerwood har kommit in i spelet alltmer, sedan han kom till oss. Dock, och det önskar jag understryka, han är ingen person som man lägger märket till om man inte känner till laget; det är inte hans spelstil att slå tunnlar och göra snurrfinter. Han utmärker sig istället genom att jobba i det tysta, och vara oerhört nyttig för laget. Det blir intressant att se om det finns plats för honom i startelvan på lördag!


Övrigt 1: Adelstam, Nik och TG (några små detaljer återstod för TG, enligt GG) är alla tillgängliga för spel på lördag. Jag undrar, eller vet, hur många som kommer att få starta...

Övrigt 2: 7 130 biljetter är bokade till lördagens match. Kom igen nu!!

Övrigt 3: Runt 25-30 var på plats i dagens solsken!

Övrigt 4: Rykten kring att vår gamle hjälte ska vara klar, går rundgång på diverse fora; jag tror inte på det förrän jag ser en signatur...

Övrigt 5: Flibben har släppt sina filmer på DvD!

Övrigt 6: Dags att starta en lång, lång segersvit! Genast!!!!

Övrigt 7: Robin, lycka till i Enköping. 90 minuter i veckan kommer göra dig gott!

Övrigt 8: Stängd träning på Sös imorgon... (tillägg)

4 kommentarer:

 1. Är det öppen träning på årsta imorgon och isf vilken tid?

  MVH

  SvaraRadera
 2. Träningen är förlagd till Söderstadion och är stängd!

  SvaraRadera
 3. Okej tack för info!

  SvaraRadera
 4. Tror att det va alvbåge och inte wiland som uttalade sig om dansken

  SvaraRadera