söndag 15 april 2012

Våra tankar inför matchen i morgon

Umeå FC; smaka på det!! Laget blev, som seriesegrare i den mycket jämna division 1 norra, klara för Superettan i år. De vann division 1 norra med knapp marginal före Väsby och Sirius. Det var faktiskt så jämnt att det inför slutomgångarna var ett gäng lag som hade chansen att knipa direktplatsen till Superettan. Nu blev det emellertid Umeå som fick stoltsera med förstaplatsen. Hur som helst, ekonomiskt betyder en plats i Superettan mycket, jämfört med en vistelse i divisionen under; bland annat kommer TV-publiken att få se dem minst två gånger under detta år; båda matcherna mot Hammarby ;)

Om man fokuserar lite på allsvenskans geografiska historia, kan man lugnt säga att laget kommer från norra, norra, norra delen av Sverige; trots det faktum att staden egentligen bara ligger en liten bit in i den ”norra halvan” av vårt avlånga land (det brukar ju sägas att Sundsvall delar landet i en nordlig och en sydlig del). UFC kommer dessutom från den stad där, damfotbollen fått mer uppmärksamhet än herrarna under den senaste femtonårsperioden. Damlaget lyckades med att vinna SM-guld flera år i följd samt lyckades även hamna överst på Champions Leaguepallen. Stjärnspelare som Marta, Hanna Marklund, Frida Nordlund med flera gjorde att herrlaget hamnade lite i skymundan. Dock, i och med damlagets minskade framgångar och herrlagets ökade dito, är det dags för dags för herrarna att lämna ökenvandringen i de lägre divisionerna. Intresset från publiken inför premiärmatchen är lagom hett, i skrivandestund är ungefär 2 900 biljetter (exklusive Hammarbys del) sålda till måndagens match.

Vad finns det då att säga om spelartruppen, anno 2012? Personligen vet jag egentligen inte så mycket om årets Umeå FC. Den mest kände spelaren är väl Jonas Wallerstedt, en äldre och mer erfaren spelare, som senast kommer från GIF Sundsvall, men även med ett förflutet i det hittills extremt framgångsrika Real Göteborg. Vad finns det då att säga om övriga spelare? De flesta spelarna i laget kommer från Umeå med omnejd, men laget har, likt många andra svenska lag, satsat på afrikanska spelare; i Umeås fall är det tre spelare från Sierra Leone. Dock är det inga namn som är kända för den breda massan.

Annat var det förr; de flesta med ett något sånär fotbollskunnande, känner till spelare från äldre årgångar, såsom Stewe Galloway och vår förre assisterande tränare, Jesper Blomqvist.

Matchen kommer troligen att bli en hård batalj, och den kommer även innebära en liten fingervisning om hur Bajen kommer att klara av säsongens bortaspel. En seger mot Umeå kan stärka lagets självförtroende avsevärt, och vara ett viktigt avstamp inför kommande 14 bortafighter. Jag tror och hoppas på att vi kommer få se en bra och underhållande match i morgon, där jag har stora förhoppningar på att laget ska kunna dominera skeendet på plan.

Matchen kommer för övrigt att spelas på T3 arena, som har konstgräs som underlag.Forza Bajen
Defend söderort

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar